Kuře s pikantní červenou omáčkou
Suroviny
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 1200 g Kuře
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibule červená
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 61 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 195.8 mg
- Draslík 434 mg
- Vláknina 2453.3 mg
- Vitamín A 2453.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé kuře očistíme, rozporcujeme, umyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, za stálého míchání chvilku smažíme, poté posypeme mletou a pálivou paprikou, drobně nasekanou chilli papričkou, zamícháme. Následně do hrnce naskládáme připravené kuřecí porce a zprudka maso opečeme. Přidáme kečup, protlak, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme přibližně 70 minut. Měkké maso vyjmeme z hrnce, dáme stranou. Do šťávy, která nám v hrnci zůstala, nalijeme rozšlehanou smetanu s moukou, dochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu, vrátíme připravené uvařené kuřecí porce a za občasného míchání vaříme ještě 10 minut.
-
2
Uvařenou omáčku s masem stáhneme z ohně, pod poklicí necháme 5 minut dojít, porce rozdělíme na talíře a podáváme.