Slaninové rohlíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Anglická slanina
  • 150 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1518 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 1173 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 225.4 mg
  • Draslík 331.8 mg
  • Vláknina 3851 mg
  • Vitamín A 3851 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosijeme obě mouky, vmícháme droždí, vlažné mléko, olej, sůl, cukr a nadrobno nakrájenou slaninu. Vypracujeme hladké těsto, uděláme z něj bochánek a pod utěrkou necháme alespoň hodinu na teple kynout.

  • 2

    Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílů, rozválíme je na válečky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, poklademe plátky sýra a slaniny.

  • 3

    V předehřáté troubě pečeme zhruba půl hodiny.

Komentáře k receptu