Slaninové rohlíčky
Suroviny
- 300 g Anglická slanina
- 150 g Anglická slanina
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 g Mouka polohrubá
- 400 g Mouka pšeničná hladká
- 150 ml Olej rostlinný
- 250 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1518 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 102 g
- Sodík 1173 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 225.4 mg
- Draslík 331.8 mg
- Vláknina 3851 mg
- Vitamín A 3851 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosijeme obě mouky, vmícháme droždí, vlažné mléko, olej, sůl, cukr a nadrobno nakrájenou slaninu. Vypracujeme hladké těsto, uděláme z něj bochánek a pod utěrkou necháme alespoň hodinu na teple kynout.
-
2
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílů, rozválíme je na válečky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, poklademe plátky sýra a slaniny.
-
3
V předehřáté troubě pečeme zhruba půl hodiny.