Pizza s jehněčím a krůtím masem a cibulovou náplní
Suroviny
- 250 g Krůtí maso
- 170 g Strouhanka
- 150 g Mozzarella
- 250 g Jehněčí maso mleté
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koření Italia
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 31 g
- Sodík 628 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 174.1 mg
- Draslík 502.1 mg
- Vláknina 3462.7 mg
- Vitamín A 3462.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na pizzu nebo dortovou formu (průměr 23 cm) potřeme olejem.
-
2
Troubu zapneme na 190°C. Velké rajče zalijeme vroucí vodou, po 30 vteřinách z vody vytáhneme, odstraníme slupku a nakrájíme na plátky.
-
3
Mleté libové jehněčí maso a čerstvě mleté krůtí maso, chilli koření, italskou bylinkovou směs, malé vejce a bílou strouhanku v míse pořádně promícháme. Pak masovou směs přesuneme do vymazané formy, dřevěnou vařečkou upěchujeme na celé dno a 25 minut pečeme, vypečenou šťávu slijeme.
-
4
Na rozehřátém oleji 6 minut smažíme nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek; po přidání práškového cukru a sušeného tymiánu smažíme dalších 10 minut, dokud nezkaramelizuje cibule.
-
5
Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Zkaramelizovanou cibuli, plátky mozarelly a rajčat poklademe na masovou směs a grilujeme 3-5 minut, až se mozarella rozteče.
-
6
Nakrájíme na velké díly a podáváme.