Hovězí maso s tykví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 13 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 1421.8 mg
- Vláknina 13965.4 mg
- Vitamín A 13965.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé hovězí maso potřeme olejem a pepřem, položíme na rošt do zapékací misky a dobu pečení přizpůsobíme podle toho, jak chceme maso propečené, na středně propečené maso asi 1-1,5 hodiny.
-
2
Velké rozpůlené brambory, půlky malých tykví nebo pastináků a cibule zalijeme vodou a přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 3 minuty. Vodu slijeme a necháme okapat. Zeleninu narovnáme do zapékací misky, potřeme olivovým olejem a při teplotě 210°C pečeme 45 minut, zelenina zhnědne a změkne, jednou obrátíme.
-
3
Upečené maso vyjmeme ze zapékací misky a 15 minut necháme odpočinout přikryté alobalem. Vypečenou šťávu použijeme na přípravu omáčky. Do šťávy přimícháme červené víno nebo hovězí vývar, plátky mladých hříbků, sušený estragon, pepř a přivedeme k varu. Na sníženém plameni vaříme, dokud omáčka nezhoustne; během vaření mícháme, aby se uvolnily usazeniny.
-
4
Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a přidáme zeleninu.