Pizza se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Lilek
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 220 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 125 g Hříbky čerstvé
  • 125 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.75 ks Voda pitná
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 10 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 673.4 mg
  • Vláknina 14995.5 mg
  • Vitamín A 14995.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malé misce smícháme sušené droždí a 3/4 šálku vlažné vody, po 5-10 minutách směs zpění. V prosáté hladké mouce se solí uděláme důlek, vlijeme do něj připravený kvásek, přidáme 4 lžíce olivového oleje a zpracujeme na těsto, které prohnětáváme, dokud není vláčné. Těsto necháme ve vymazané míse na teplém místě, přikryté fólií, asi hodinu kynout.

  • 2

    Vykynuté těsto krátce promačkáme, vyválíme nebo rozprostřeme v dortové formě s oddělitelným dnem (průměr 30 cm). Konzervovaná okapaná rajčata nasekáme a společně s rajským protlakem natřeme na těsto.

  • 3

    Na 2 lžičky rozpáleného oleje přidáme prolisovaný česnek, čerstvé špenátové listy a mícháme, dokud špenát neovadne, asi 3 minuty, pak ho necháme okapat a dáme na rajčata. Přidáme plátky mladých hříbků, kostičky červené papriky zbavené semínek, nasekanou červenou cibuli, plátky lilku, sušené oregano, sušený tymián, strouhanou mozzarellu.

  • 4

    Pokapeme zbylým olivovým olejem a 30 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C, okraje těsta zezlátnou.

Komentáře k receptu