Kořeněný chleba s medem
Suroviny
- 350 g Med včelí
- 500 g Mouka polohrubá
- 240 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 137 g
- Tuky 7 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 132 g
- Cholesterol 53.9 mg
- Draslík 206.8 mg
- Vláknina 7953.8 mg
- Vitamín A 7953.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, solí, kořením a sodou. Poté přimícháme mléko, v kterém jsme rozšlehali vejce a med. Vypracujeme hladké těsto, nejlépe v mixéru a naplníme jím vymazanou a vysypanou chlebíčkovou formu. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut. Upečený chleba vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Podáváme nakrájený na plátky.