Kořeněný chleba s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 72 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 350 g Med včelí
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 240 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 137 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 132 g
  • Cholesterol 53.9 mg
  • Draslík 206.8 mg
  • Vláknina 7953.8 mg
  • Vitamín A 7953.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, solí, kořením a sodou. Poté přimícháme mléko, v kterém jsme rozšlehali vejce a med. Vypracujeme hladké těsto, nejlépe v mixéru a naplníme jím vymazanou a vysypanou chlebíčkovou formu. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut. Upečený chleba vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Podáváme nakrájený na plátky.

Komentáře k receptu