Filety z čínského kostlína se sladkou chilli omáčkou
Suroviny
- 250 g Cukr moučkový
- 130 ml Voda pitná
- 130 ml Ocet kokosový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Koření pěti vůní
- 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
- 1 ks Salát hlávkový
- 3 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Kostlín
- 0.8 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 2 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 473.3 mg
- Vláknina 1330 mg
- Vitamín A 1330 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme omáčku. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a najemno nakrájíme. V kastrolu smícháme cukr s octem a vodou a přivedeme k varu. Odstavíme a vmícháme chilli papričky, nasekaný koriandr, najemno pokrájený česnek a rybí omáčku. Zakryjeme a necháme odležet a vychladnout.
-
2
Mezitím smícháme sečuánský pepř s kukuřičnou moukou a kořením pěti vůní. Ve směsi obalíme rybí filety. V hluboké pánvi rozpálíme olej na 180 °C. Vložíme maso a cca 2 minuty smažíme dozlatova. Rozdělíme na talíře, podáváme se salátem a chilli omáčkou. Tu servírujeme zvlášť v misce.