Těstovinový salát s bílou ředkví
Suroviny
- 300 g Těstoviny konzumní
- 200 g Rajčata
- 100 g Ředkvička
- 100 g Okurka salátová
- 50 g Ředkev bílá
- 250 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 9 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 8.1 mg
- Draslík 358.6 mg
- Vláknina 2676 mg
- Vitamín A 2676 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vařící a osolenou vodou vysypeme těstoviny a podle návodu na sáčku je uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme vychladnout a necháme na další použití.
-
2
Salátovou okurku umyjeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme je do mísy, přidáme umyté a na tenké kolečka nakrájené ředkvičky, nasekaný kopr, pokapeme citrónovou šťávou, vysypeme cukr, suroviny promícháme a smícháme s vychladlými těstovinami. Přidáme na půlky nakrájená cherry rajčata, vylijeme jogurt, ten polijeme olejem, zamícháme, podle chuti osolíme a salát porcujeme na talíře.
-
3
Ředkev bílou a česnek oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, spolu smícháme a posypeme každou porci na talíři.