Vajíčkový salát se sýrem feta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 20 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 385 mg
- Draslík 356.9 mg
- Vláknina 5810 mg
- Vitamín A 5810 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, zlehka poklademe vejce a vaříme natvrdo asi 10 minut. Vylijeme vodu, pod studenou tekoucí vodou je opláchneme a necháme vychladnout. Potom je oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odložíme k dalšímu použití.
-
2
Hlávkové zelí ostrým nožem nasekáme na tenké pásky, položíme ho do mísy, přidáme oloupanou a na tenké proužky nakrájenou cibuli, osolíme, pokapeme olejem a rukou zelí pomačkáme, aby změklo. Do mísy přidáme na půlky nakrájená rajčata, na kostky nakrájený sýr feta, celé olivy bez pecek, sůl, opět pokapeme olejem, všechny suroviny ještě jednou zlehka promícháme a salát rozdělíme na porce.
-
3
Na vrch každé porce položíme připravené čtvrtky uvařeného vejce a posypeme jemně nastrouhaným křenem a salát servírujeme.