Marinované kuřecí saté
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 542.9 mg
- Vláknina 911 mg
- Vitamín A 911 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm. Na marinádu v míse rozmícháme vodu s arašídovou pomazánkou, medem, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, sambalem, strouhaným zázvorem a nasekanou cibulí. Vložíme kousky masa a necháme marinovat minimálně 2 hodiny.
-
2
Poté kuře vyndáme z marinády, tu přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme trochu zredukovat.
-
3
Maso napícháme na špízové jehly nebo špejle a grilujeme cca 5 minut. Podáváme teplé s marinádou.