Marinované kuřecí saté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 0.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Arašídová pomazánka
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 542.9 mg
  • Vláknina 911 mg
  • Vitamín A 911 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm. Na marinádu v míse rozmícháme vodu s arašídovou pomazánkou, medem, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, sambalem, strouhaným zázvorem a nasekanou cibulí. Vložíme kousky masa a necháme marinovat minimálně 2 hodiny.

  • 2

    Poté kuře vyndáme z marinády, tu přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme trochu zredukovat.

  • 3

    Maso napícháme na špízové jehly nebo špejle a grilujeme cca 5 minut. Podáváme teplé s marinádou.

Komentáře k receptu