Ostrá polévka s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Fazole červené sterilované
  • 200 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 408.5 mg
  • Vláknina 12684.5 mg
  • Vitamín A 12684.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme připravenou cibuli, kterou za stálého míchání opečeme dozlatova, potom přidáme česnek, nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, posypeme skořici a vše chvilku opékáme. Přimícháme kečup, vysypeme rajčata, fazolky, zalijeme vodou, zamícháme a pod poklici vaříme přibližně 30 minut.

  • 2

    Před dokončením vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Mačkadlem na brambory rozmačkáme fazole a rajčata, ale ne všechny, jen aby se zahustila polévka.

  • 3

    Připravenou polévku rozdělíme na hluboké talíře a na každou porci položíme lžíci jogurtu.

Komentáře k receptu