Ostrá polévka s jogurtem
Suroviny
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Fazole červené sterilované
- 200 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička sušená
- 4 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 3 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 408.5 mg
- Vláknina 12684.5 mg
- Vitamín A 12684.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme připravenou cibuli, kterou za stálého míchání opečeme dozlatova, potom přidáme česnek, nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, posypeme skořici a vše chvilku opékáme. Přimícháme kečup, vysypeme rajčata, fazolky, zalijeme vodou, zamícháme a pod poklici vaříme přibližně 30 minut.
-
2
Před dokončením vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Mačkadlem na brambory rozmačkáme fazole a rajčata, ale ne všechny, jen aby se zahustila polévka.
-
3
Připravenou polévku rozdělíme na hluboké talíře a na každou porci položíme lžíci jogurtu.