Salát na thajský způsob s hovězím masem
Suroviny
- 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Ořechy Kešu
- 700 g Rostbíf
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Omáčka rybí
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1091 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 68 g
- Sodík 919 mg
- Bílkoviny 100 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 268.2 mg
- Draslík 808.5 mg
- Vláknina 4761.5 mg
- Vitamín A 4761.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme šlach a kůže. Máslo rozehřejeme na pánvi a maso na něm pečeme přibližně 20 minut, během pečení obracíme. Opečené maso zabalíme do alobalu a necháme v něm 5 minut uležet.
-
2
Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na malé kousky.
-
3
Papriky podélně rozřízneme, zbavíme semen, omyjeme a jemně nakrájíme.
-
4
Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
-
5
Zálivku připravíme tak, že smícháme připravené papriky, česnek, citronovou šťávu, olivový a sezamový olej, rybí a sójovou omáčku. Vše dochutíme přidáním cukru, zázvoru, soli a pepře.
-
6
Natrhané kousky salátu promícháme s polovinou zálivky.
-
7
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Na plochou mísu dáme salát, obložíme nakrájeným masem a pokapeme zbylou částí zálivky.
-
8
Vše ještě posypeme nasekanými kešu oříšky, které jsme předtím lehce osmahli na suché pánvi.