Salát na thajský způsob s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 700 g Rostbíf
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Omáčka rybí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1091 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 919 mg
  • Bílkoviny 100 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 268.2 mg
  • Draslík 808.5 mg
  • Vláknina 4761.5 mg
  • Vitamín A 4761.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme šlach a kůže. Máslo rozehřejeme na pánvi a maso na něm pečeme přibližně 20 minut, během pečení obracíme. Opečené maso zabalíme do alobalu a necháme v něm 5 minut uležet.

  • 2

    Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na malé kousky.

  • 3

    Papriky podélně rozřízneme, zbavíme semen, omyjeme a jemně nakrájíme.

  • 4

    Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  • 5

    Zálivku připravíme tak, že smícháme připravené papriky, česnek, citronovou šťávu, olivový a sezamový olej, rybí a sójovou omáčku. Vše dochutíme přidáním cukru, zázvoru, soli a pepře.

  • 6

    Natrhané kousky salátu promícháme s polovinou zálivky.

  • 7

    Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Na plochou mísu dáme salát, obložíme nakrájeným masem a pokapeme zbylou částí zálivky.

  • 8

    Vše ještě posypeme nasekanými kešu oříšky, které jsme předtím lehce osmahli na suché pánvi.

Komentáře k receptu