Salát z lososa s hráškem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 300 g Rýže Basmati
- 200 g Hrášek mražený
- 20 g Petržel - nať
- 200 g Losos uzený
- 100 g Okurka salátová
- 30 ml Omáčka pikantní worcesterová
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 0.6 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 14 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 159 mg
- Draslík 238.2 mg
- Vláknina 1580.5 mg
- Vitamín A 1580.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vysypeme rýži, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přiklopíme, hrnec vložíme do horké trouby a rýži vaříme nejdéle 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme ji vychladnout a necháme stranou na další použití.
-
2
V pánvičce zahřejeme 20 g másla, rozklepneme do něj celé vejce, osolíme, opepříme a upečeme po obou stranách. Omeletu necháme vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky.
-
3
Do pánve dáme 50 g másla, které zahřejeme. Přidáme oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, přilijeme worcesterskou omáčku, med a vše zamícháme. Přimícháme hrášek, po 2 minutách přisypeme připravenou rýži, nasekanou petrželovou nať a za stálého míchání dusíme, aby změkl hrášek a rýže se zahřála. Nakonec přimícháme připravenou nakrájenou omeletu, na kostky nakrájené filety lososa, dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, zlehka promícháme.
-
4
Salát rozdělíme na talíře. Každou porcí ozdobíme na tenké proužky nakrájenou salátovou okurkou a podáváme.