Vepřová roláda na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1500 g Vepřová plec
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Chilli omáčka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.23 kg Vepřový bok
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 153.8 mg
  • Draslík 625.3 mg
  • Vláknina 543.3 mg
  • Vitamín A 543.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pasta: do nádoby vylijeme víno, chilli omáčku, přidáme med, dobře vidličkou rozšleháme, vmícháme drobně nasekanou chilli papričku, olej, posekanou šalvěj, oloupaný a prolisovaný česnek, sůl, pepř, vše ještě jednou promícháme.

  • 2

    Vepřovou plec omyjeme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, přes fólii naklepeme, potřeme pikantní pastou. Roládu obložíme dokola na plátky nakrájeným bůčkem, který po obou stranách osolíme a opepříme, vše svážeme kuchyňským provázkem, položíme na menší pekáč, vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 160 minut, aby bylo maso měkké. Po dobu pečení je dobré maso hlídat a polévat vlastní šťávou, pokud by nestačila, tak podlijeme vodou.

  • 3

    Upečenou roládu vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a potom ji nakrájíme na tenká kolečka. Porce rolády rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu