Paštika z vepřového masa se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 200 g Játra vepřová
  • 500 g Vepřová kýta
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 ks Cibule
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 267.6 mg
  • Draslík 487.2 mg
  • Vláknina 2961.7 mg
  • Vitamín A 2961.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme, polijeme olejem a odložíme do lednice na celou noc odležet. Připravené maso na masovém strojku pomeleme, vložíme do do misky, na tom samém strojku pomeleme oloupaný pokrájený česnek, semínek zbavenou chilli papričku, na kostky rozkrájenou šunku, slaninu, játra, oloupanou krájenou cibuli a nakonec i v mléce namočené rohlíky. Ke všem pomletým surovinám v misce přidáme drobně nakrájenou červenou sterilizovanou papriku, jemně nastrouhaný zázvor, rozklepneme celé vejce, vsypeme nasekanou petrželovou nať, vše dobře promícháme. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme, ještě promícháme a paštikovou směs přeložíme do olejem vymazané formy "srnčí hřbet".

  • 2

    Naplněnou formu položíme na plech, do plechu nalijeme vodu a ve vodní lázni pečeme v nahřáté troubě při 190 stupních asi 160 minut.

  • 3

    Upečenou paštiku vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy, nakrájíme na úhledné porce a pokládáme na talíře.

Komentáře k receptu