Kuřecí kousky v kořeněné pastě
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 59 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 237 mg
- Draslík 618.3 mg
- Vláknina 1426.3 mg
- Vitamín A 1426.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na menší kousky.
-
2
V míse smícháme hořčici s olejem, nasekanou petrželkou, citronovou šťávou, kari kořením, oreganem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Do mísy s připravenou pastou vsypeme kousky kuřete, směsí je obalíme a necháme 2 hodiny v chladničce uležet.
-
3
Potom maso osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Na maso rozprostřeme zbylou pastu a položíme vločky másla.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut. Během pečení podle potřeby podlijeme trochou vody. Před koncem pečení posypeme maso strouhankou.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.