Kuřecí maso se zázvorem a medem
Suroviny
- 100 g Kapusta růžičková
- 30 g Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Kuřecí prsa
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cibulka jarní
- 4 polévková lžíce Chilli omáčka
- 0.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 5 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 106.7 mg
- Draslík 750.3 mg
- Vláknina 3423.8 mg
- Vitamín A 3423.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme oloupaný, na tenká kolečka nakrájený česnek, zázvor, umyté, na malé proužky rozkrájené maso, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. K masu přimícháme na tenké plátky nakrájenou papriku, na čtvrtky krájené kapusty, nasekanou chilli papričku, worcesterskou omáčku, sójovou omáčku, chilli omáčku, přidáme med, nasekanou jarní cibulku a podusíme za občasného promíchání 15 minut. Před dokončením vaření podle vlastní chuti ještě osolíme, opepříme, zamícháme a stáhneme z ohně.
-
2
Připravené jídlo porcujeme na talíře a podáváme.