Kuřecí polévka se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 400 g Kuřecí polévková směs
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 104.6 mg
  • Draslík 176 mg
  • Vláknina 3923.5 mg
  • Vitamín A 3923.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kuřecí polévkovou směs povaříme v osolené vodě spolu s celou cibulí a kořeníme doměkka.

  • 2

    Očištěnou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme a podusíme v hrnci na másle asi 30 minut doměkka. 10 minut před koncem dušení přidáme k zelenině očištěné, na plátky nakrájené žampiony.

  • 3

    Směs zeleniny a žampionů zalijeme přecezeným kuřecím vývarem a uvedeme do varu. Vlijeme rozšlehaný žloutek a krátce povaříme za stálého míchání. Nakonec přidáme vykostěné, nakrájené kuřecí maso a nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu