Kuřecí polévka se žampiony
Suroviny
- 150 g Žampiony čerstvé
- 200 g Zelenina kořenová
- 400 g Kuřecí polévková směs
- 1500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 104.6 mg
- Draslík 176 mg
- Vláknina 3923.5 mg
- Vitamín A 3923.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kuřecí polévkovou směs povaříme v osolené vodě spolu s celou cibulí a kořeníme doměkka.
-
2
Očištěnou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme a podusíme v hrnci na másle asi 30 minut doměkka. 10 minut před koncem dušení přidáme k zelenině očištěné, na plátky nakrájené žampiony.
-
3
Směs zeleniny a žampionů zalijeme přecezeným kuřecím vývarem a uvedeme do varu. Vlijeme rozšlehaný žloutek a krátce povaříme za stálého míchání. Nakonec přidáme vykostěné, nakrájené kuřecí maso a nasekanou petrželku.