Grilovaný kapr s koprovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 690.2 mg
  • Vláknina 139 mg
  • Vitamín A 139 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěného, omytého a osušeného kapra nakrájíme 4 silné plátky a potřeme je olejem.

  • 2

    Kapra grilujeme po každé straně 5 minut.

  • 3

    V mezičase smícháme kopr nasekaný najemno s citronovou šťávou, rozpuštěným máslem a solí. Před koncem grilování porce kapra potíráme koprovou směsí.

  • 4

    Před podáváním na talíři potřeme směsí i druhou stranu ryby.

Komentáře k receptu