Grilované plátky vepřové krkovice v medové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová krkovička
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2.5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 22.7 mg
  • Vláknina 271.3 mg
  • Vitamín A 271.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, opláchneme a osušíme a nakrájíme na 4 plátky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V míse řádně smícháme sójovou omáčku, med, vodu, česnek, sůl, ocet, mletý zázvor a olej. Marinádou pečlivě potřeme maso a do druhého dne ho v marinádě necháme naložené. Přikryjeme fólií a vložíme do chladničky. Během marinování plátky masa obracíme.

  • 3

    Krkovici grilujeme po obou stranách, asi 3 minuty po každé straně. Grilované plátky hned podáváme.

Komentáře k receptu