Grilované kuře v bylinkové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Bazalka sušená
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 6 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 908 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 281.3 mg
  • Draslík 788.7 mg
  • Vláknina 2263.9 mg
  • Vitamín A 2263.9 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osušené kuře rozdělíme na 8 porcí a naložíme přes noc do marinády. Kuře v marinádě překryjeme fólií a necháme marinovat v chladničce. Během marinování porce obracíme.

  • 2

    Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, kečupu, sójové omáčky, soli, majoránky, oregana, tymiánu, bazalky, pepře, skořice, chilli koření, piva, octa, prolisovaného česneku a jemně nakrájené cibule.

  • 3

    Porce grilujeme po každé straně asi 15 minut a v průběhu grilování maso potíráme zbylou marinádou.

Komentáře k receptu