Grilované kuře v bylinkové marinádě
Suroviny
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Bazalka sušená
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Skořice mletá
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 kg Kuře
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 6 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 908 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 62 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 281.3 mg
- Draslík 788.7 mg
- Vláknina 2263.9 mg
- Vitamín A 2263.9 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, omyté a osušené kuře rozdělíme na 8 porcí a naložíme přes noc do marinády. Kuře v marinádě překryjeme fólií a necháme marinovat v chladničce. Během marinování porce obracíme.
-
2
Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, kečupu, sójové omáčky, soli, majoránky, oregana, tymiánu, bazalky, pepře, skořice, chilli koření, piva, octa, prolisovaného česneku a jemně nakrájené cibule.
-
3
Porce grilujeme po každé straně asi 15 minut a v průběhu grilování maso potíráme zbylou marinádou.