Kuřecí prsa s fazolemi
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Žampiony čerstvé
- 500 g Kuřecí maso vařené
- 150 g Fazole červené
- 100 g Protlak rajčatový
- 500 ml Voda pitná
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Bazalka sušená
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 22 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 382.1 mg
- Vláknina 4931.7 mg
- Vitamín A 4931.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené suché fazole přes noc namočíme do studené vody, uvařené kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semínka a nakrájíme na kostičky.
-
2
V silnostěnném kastrole na rozehřátém másle zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme nakrájenou papriku, žampiony, osolíme a okořením kořením z rozpisu. Za stálého míchání směs 2 minuty smažíme. Z nabobtnalých fazolí slijeme vodu a vmícháme k žampionové směsi, zalijeme vodou jen tolik, aby byly fazole ponořené, a pod poklicí dusíme. Po 40 minutách vmícháme maso, rajčatový protlak, rajčata a pomalu za občasného míchání vaříme asi 20 minut, až fazole docela změknou.