Kuřecí prsa s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Kuřecí maso vařené
  • 150 g Fazole červené
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Voda pitná
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Bazalka sušená
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 382.1 mg
  • Vláknina 4931.7 mg
  • Vitamín A 4931.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené suché fazole přes noc namočíme do studené vody, uvařené kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semínka a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V silnostěnném kastrole na rozehřátém másle zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme nakrájenou papriku, žampiony, osolíme a okořením kořením z rozpisu. Za stálého míchání směs 2 minuty smažíme. Z nabobtnalých fazolí slijeme vodu a vmícháme k žampionové směsi, zalijeme vodou jen tolik, aby byly fazole ponořené, a pod poklicí dusíme. Po 40 minutách vmícháme maso, rajčatový protlak, rajčata a pomalu za občasného míchání vaříme asi 20 minut, až fazole docela změknou.

Komentáře k receptu