Ragú z filé a ústřic
Suroviny
- 16 g Máslo čerstvé
- 400 g Rýže dušená
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 100 g Uzená vepřová krkovička
- 80 g Okurka salátová
- 80 g Ústřice
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 300 ml Voda pitná
- 400 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 špetka Nové koření mleté
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Hřebíček
- 1 špetka Muškátový květ
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 13 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 75.8 mg
- Draslík 292.9 mg
- Vláknina 5221.3 mg
- Vitamín A 5221.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibule nakrájíme nahrubo, rajčata na čtvrtky, uzenou krkovici na nudličky, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme, nové koření a hřebíček umeleme, citronovou kůru nastrouháme, oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky, naložené ústřice slijeme a necháme okapat.
-
2
V silnostěnném kastrole na rozehřátém másle opečeme kousky ryby ze všech stran dozlatova. Rybu přeložíme na mísu a udržujeme na teple.
-
3
Do výpeku vlijeme vývar a vaříme na mírném plameni zhruba 10 minut. Poté vmícháme všechny suroviny s výjimkou okurky, ústřic a rýže. Směs dál vaříme 20 minut. Na závěr vložíme odloženou rybu, ústřice, okurku, rýži a zhruba 7 minut zahříváme, ale nevaříme.
-
4
Směs zakapeme citronovou šťávou a hned podáváme.