Brambory pečené s uzeným a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 400 g Brokolice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 992 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 924 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 244.4 mg
  • Draslík 851 mg
  • Vláknina 11623.1 mg
  • Vitamín A 11623.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka, opláchnutou brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a nakrájíme na kolečka, muškátový oříšek nastrouháme, uzené maso nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.

  • 2

    V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Vmícháme smetanu a vyšleháme hladkou omáčku. Vsypeme sůl, pepř, muškátový oříšek a na mírném plameni vaříme za stálého míchání asi 5 minut.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem a vrstvíme brambory, maso, omáčku a brokolici. Poslední vrstvou bude omáčka, kterou zasypeme sýrem. Mísu přikryjeme a v předehřáté troubě pečeme 20 minut. Poté směs odkryjeme a pečeme dalších 6 minut, až sýr zezlátne.

  • 4

    Brambory servírujeme v míse, v které jsme je pekli.

Komentáře k receptu