Kořeněné ragú ze zajíce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 ml Voda pitná
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Paprika zelená
  • 2.5 kg Zaječí maso
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 337.5 mg
  • Draslík 1689.4 mg
  • Vláknina 4476.8 mg
  • Vitamín A 4476.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, omytého a osušeného zajíce rozkrájíme na 6 porcí a zaprášíme moukou, papriky zbavíme semen a nakrájíme na čtvrtky, cibule rozkrájíme na měsíčky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji zhruba 5 minut ze všech stran smažíme porce zajíce. Poté sejmeme ze sporáku a odebereme tolik tuku, aby zbyly dvě lžíce. Porce zasypeme solí a kořením, přelijeme vodou a pod poklicí dusíme 2 hodiny. V průběhu dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Po dvou hodinách přidáme k masu zeleninu i s cibulí a dusíme ještě asi 10 minut.

  • 3

    Porce zajíce podáváme se šťávou i zeleninou.

Komentáře k receptu