Kořeněné jehněčí kotlety smažené
Suroviny
- 2 g Máslo čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 80 g Mouka pšeničná hladká
- 60 ml Mléko polotučné
- 2 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Majoránka
- 0.25 kávová lžička Tymián sušený
- 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 ks Vejce slepičí
- 8 ks Jehněčí kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 33 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 195.4 mg
- Draslík 663.9 mg
- Vláknina 1340.4 mg
- Vitamín A 1340.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na talíři smícháme rozmarýn, majoránku, tymián, pepř a sůl, kotlety omyjeme a osušíme.
-
2
Kotlety obalíme ve směsi koření, dobře do masa vtlačíme. Poté obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a v prosáté strouhance.
-
3
Kotlety smažíme na rozpáleném oleji s máslem, po každé straně asi 4 minuty a hned podáváme.