Kalamáry marinované v olivovém oleji a oreganu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Šalotka
  • 740 g Kalamáry
  • 17 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 431.1 mg
  • Draslík 570.9 mg
  • Vláknina 2591.8 mg
  • Vitamín A 2591.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme olej, citronovou šťávu, kůru nastrouhanou z 1 citronu, nakrájenou šalotku, nadrobno nasekané oregano, ochutíme solí a pepřem. Vložíme kalamáry a necháme marinovat min. 60 minut.

  • 2

    Grilovací pánev rozpálíme, potřeme olejem, přidáme kalamáry s trochou marinády a restujeme 2-3 minuty doměkka.

  • 3

    Rukolu rozložíme na tác, nasypeme hotové kalamáry a ihned podáváme.

Komentáře k receptu