Kečup pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 250 g Cibule
  • 2000 g Rajčata
  • 20 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Cukr krupice
  • 20 g Feferony
  • 10 g Hřebíček
  • 250 ml Ocet vinný
  • 15 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 28 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 122.5 mg
  • Vláknina 1491.8 mg
  • Vitamín A 1491.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, feferonku posekáme, očištěný celer pokrájíme nahrubo. Vše vložíme do hrnce, přilijeme ocet, přidáme mletý hřebíček, pepř, sůl, cukr a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Podle potřeby můžeme trochu podlévat vodou.

  • 2

    Směs rozmixujeme, zakápneme worcesterem, nalijeme do menších zavařovacích sklenic a zavařujeme 20 minut.

  • 3

    Kečup ve sklenicích skladujeme v chladu a temnu.

Komentáře k receptu