Focaccia římská
Suroviny
- 200 g Cibule
- 450 g Mouka pšeničná hrubá
- 10 g Droždí
- 250 g Cibule červená
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 4 stroužek Česnek
- 3 dl Voda pitná
- 0.02 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 1 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 89.1 mg
- Vláknina 5778 mg
- Vitamín A 5778 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme droždí a cukr a smícháme s 1 l vody, necháme 15 minut kvasit v teple.
-
2
Smícháme mouku se solí, přidáme směs droždí, 1/2 rozmarýnu, zbytek vody a vypracujeme těsto. Válíme ho 4 minuty, poté přikryjeme olejem potřenou fólií a necháme 30 minut kynout, aby mělo těsto dvojnásobný objem.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli na kolečka, rozetřený česnek a 5 minut smažíme. Pánev zakryjeme poklicí a smažíme, dokud nezačne cibule karamelizovat.
-
4
Těsto vyndáme z mísy a vyválíme těsto do čtverce. Těsto položíme na vysoký plech a vytvarujeme ho, aby i na krajích bylo stejně rovné. Rozprostřeme cibuli na těsto a posypeme zbývajícím rozmarýnem.
-
5
V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200°C.
-
6
Nakrájíme a ihned podáváme.