Vepřové řízky s omáčkou z jablečného pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Jablečné pyré
  • 2 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 1510 mg
  • Vláknina 42557.2 mg
  • Vitamín A 42557.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na 4 řízky, pepř umeleme nahrubo, lžíci mouky smícháme s cukrem, naložený zelený pepř slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Řízky obalíme v umletém pepři a poté v mouce s cukrem. Na rozpáleném másle řízky usmažíme, po každé straně 2,5 minuty. Poté je odložíme na mísu a držíme na teple.

  • 3

    Do výpeku vmícháme lžíci mouky a zarestujeme, přidáme naložený pepř, bílý pepř, sůl, sherry a jablečné pyré. Dobře promícháme a povaříme asi 3 minuty.

  • 4

    Řízky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu