Smažené zapečené kotlety se zeleninou
Suroviny
- 150 g Cuketa
- 60 g Máslo čerstvé
- 250 g Mrkev kořen
- 40 g Sádlo škvařené
- 120 ml Vývar zeleninový
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 47 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 97.2 mg
- Draslík 504.6 mg
- Vláknina 5274.1 mg
- Vitamín A 5274.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme, osušíme a podél kosti lehce nařízneme, na krajích můžeme maso docela odkrojit. Petrželovou nať najemno nasekáme, česnek prolisujeme, cuketu rozčtvrtíme a nakrájíme na kousky, mrkev očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na silná kolečka, vložíme do misky a přelijeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
2
Do sádlem vymazaného pekáče rozložíme mrkev, přelijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme.
-
3
V mezičase na rozpáleném oleji osmažíme po každé straně 1,5 minuty kotlety.
-
4
Po 10 minutách vyjmeme pekáč s mrkví, přidáme cuketu, a povrch poklademe kotletami. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut.
-
5
V misce rozetřeme změklé máslo s česnekem a petrželovou natí.