Ostrá omáčka k rýži
Suroviny
- 150 g Protlak rajčatový
- 130 ml Voda pitná
- 200 ml Kečup
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 0 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 69.1 mg
- Vláknina 1882.7 mg
- Vitamín A 1882.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme a nakrájíme.
-
2
V rendlíku na rozpáleném oleji za stálého míchání 2 minuty osmažíme cibuli s česnekem a paprikou. Poté přimícháme kečup, rajčatový protlak, vodu, worcester, tabasko, chilli koření, oregano, tymián, sůl, strouhanou pomerančovou kůru a cukr. Směs dobře promícháme a na mírném plameni pomalu vaříme zhruba 20 minut. Omáčku lze podávat teplou i studenou.