Ostrá omáčka k rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Protlak rajčatový
  • 130 ml Voda pitná
  • 200 ml Kečup
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 69.1 mg
  • Vláknina 1882.7 mg
  • Vitamín A 1882.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme a nakrájíme.

  • 2

    V rendlíku na rozpáleném oleji za stálého míchání 2 minuty osmažíme cibuli s česnekem a paprikou. Poté přimícháme kečup, rajčatový protlak, vodu, worcester, tabasko, chilli koření, oregano, tymián, sůl, strouhanou pomerančovou kůru a cukr. Směs dobře promícháme a na mírném plameni pomalu vaříme zhruba 20 minut. Omáčku lze podávat teplou i studenou.

Komentáře k receptu