Rajčatová omáčka z pečených rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1456 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 2129.6 mg
- Vláknina 18460.8 mg
- Vitamín A 18460.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.2 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata umyjeme, osušíme, naskládáme na plech, pokapeme olejem a v nahřáté troubě pečeme do jejích změknutí a skoro hnědé barvy.
-
2
V pánvi na rozpáleném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, chilli papričky, med, přimícháme nakrájená pečená rajčata, suroviny podusíme, zalijeme rajčatovou pastou, podle vlastní chutě osolíme, opepříme a pod poklici za občasného míchání povaříme asi 30 minut.
-
3
Uvařenou omáčku propasírujeme, vylijeme zpátky do hrnce, dáme na sporák, posypeme nasekanou petrželovou natí a za stálého míchání do jejího zhoustnutí povaříme ještě asi 10 minut.