Jarní závitky s krabím masem a pikantní omáčkou
Suroviny
- 150 g Hrášek
- 150 g Mrkev kořen
- 350 g Krabí maso mražené
- 150 g Fazolové výhonky
- 200 ml Olej rostlinný
- 200 ml Olej rostlinný
- 4 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 12 plátek Těsto Wonton
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1089 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 104 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 61.6 mg
- Draslík 228.8 mg
- Vláknina 9485.8 mg
- Vitamín A 9485.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 9.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme na plátky, rozložíme na papírové ubrousky a necháme cca 30 min oschnout.
-
2
Olej vlijeme do pánve a rozpálíme na 190 °C. Cibuli v něm osmahneme v několika várkách dozlatova, vyjmeme a necháme okapat. V misce promícháme horkou vodu s nadrobno nakrájenými chilli papričkami, rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a citronovou šťávou. Poté přidáme cibuli a necháme 30 minut odstát.
-
3
Mezitím ve woku rozpálíme arašídový a sezamový olej a cca 1 minutu na něm orestujeme rozmačkaný česnek s najemno nasekanými chilli papričkami. Přidáme strouhanou mrkev, hrášek a fazolové výhonky. Ochutíme nakrájeným koriandrem a strouhaným zázvorem. Zahříváme cca 1 minutu, potom pokapeme rýžovým vínem a sójovou omáčkou a 1 minutu povaříme. Děravou lžící vyjmeme zeleninu, vložíme do misky. Přidáme krabí maso, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Na každý čtvereček těsta položíme hrudku nádivky, přeložíme spodní cíp a postranní růžky, srolujeme do závitku. Spoj potřeme rozšlehaným vejcem.
-
5
Závitky smažíme v rozpáleném oleji dokřupava. Během smažení obracíme. Po vyjmutí necháme osušit na papírové utěrce a udržujeme teplé. Rozdělíme na talíře, dozdobíme dílky limetky, případně koriandrem a podáváme s připravenou omáčkou.