Jarní závitky s krabím masem a pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 150 g Mrkev kořen
  • 350 g Krabí maso mražené
  • 150 g Fazolové výhonky
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 4 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 12 plátek Těsto Wonton
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1089 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 61.6 mg
  • Draslík 228.8 mg
  • Vláknina 9485.8 mg
  • Vitamín A 9485.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 9.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme na plátky, rozložíme na papírové ubrousky a necháme cca 30 min oschnout.

  • 2

    Olej vlijeme do pánve a rozpálíme na 190 °C. Cibuli v něm osmahneme v několika várkách dozlatova, vyjmeme a necháme okapat. V misce promícháme horkou vodu s nadrobno nakrájenými chilli papričkami, rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a citronovou šťávou. Poté přidáme cibuli a necháme 30 minut odstát.

  • 3

    Mezitím ve woku rozpálíme arašídový a sezamový olej a cca 1 minutu na něm orestujeme rozmačkaný česnek s najemno nasekanými chilli papričkami. Přidáme strouhanou mrkev, hrášek a fazolové výhonky. Ochutíme nakrájeným koriandrem a strouhaným zázvorem. Zahříváme cca 1 minutu, potom pokapeme rýžovým vínem a sójovou omáčkou a 1 minutu povaříme. Děravou lžící vyjmeme zeleninu, vložíme do misky. Přidáme krabí maso, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Na každý čtvereček těsta položíme hrudku nádivky, přeložíme spodní cíp a postranní růžky, srolujeme do závitku. Spoj potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 5

    Závitky smažíme v rozpáleném oleji dokřupava. Během smažení obracíme. Po vyjmutí necháme osušit na papírové utěrce a udržujeme teplé. Rozdělíme na talíře, dozdobíme dílky limetky, případně koriandrem a podáváme s připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu