Dušené hovězí maso v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Zelí čínské
  • 10 g Solamyl - bramborový škrob
  • 100 ml Šťáva jablečná 100%
  • 100 ml Ananasová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 2 plátek Ananas
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 287.8 mg
  • Vláknina 7612.2 mg
  • Vitamín A 7612.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na plátky, dva řapíky celeru i s listy nakrájíme nadrobno, očištěné mrkve na kolečka, plátky ananasu kompotovaného na kostky, oprané a okapané čínské zelí na nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky. Na marinádu v misce promícháme pokrájenou cibuli, jablečnou a ananasovou šťávu, sójovou omáčku, skořici, zázvor a sůl.

  • 2

    Očištěné, omyté a osušené maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme v chladničce den marinovat (maso občas obrátíme).

  • 3

    Maso vložíme do kastrolu, přelijeme marinádou a na velkém plameni přivedeme do varu. Poté plamen zmírníme a pod poklicí dusíme (dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho v kastrolu obrátíme). Po dvou hodinách přidáme k masu všechnu připravenou zeleninu a pod poklicí dusíme ještě asi 20 minut.

  • 4

    Udušené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple. V hrnečku rozmícháme vodu se Solamylem a zašleháme do šťávy. Povaříme do omáčka zhoustne.

  • 5

    Na nahřátou servírovací mísu naskládáme nakrájené maso, obložíme zeleninou a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu