Orientální masové šišky
Suroviny
- 400 g Rýže loupaná
- 500 g Maso mleté - mix
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 40 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 50.2 mg
- Draslík 206.6 mg
- Vláknina 6988 mg
- Vitamín A 6988 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve na lžíci rozpáleného oleje krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme koření a restujeme ještě 1 minutu.
-
2
Poté smícháme cibuli v míse s mletým masem, nasekanou petrželkou, přidáme vejce, nasekanou chilli papričku a citronovou kůru nastrouhanou z poloviny citronu.
-
3
Vše důkladně promícháme a ze směsi vytváříme šišky o velikosti cca 10cm. Propíchneme je špejlí a necháme 10min vychladit v lednici.
-
4
Poté rozpálíme zbylý olej a šišky na něm ze všech stran dozlatova osmažíme.
-
5
Mezitím uvaříme rýži, promícháme s oloupanými, na kostičky nakrájenými rajčaty, koriandrovými lístky, olivovým olejem a 2 lžícemi citronové šťávy. Šišky rozdělíme na talíře a podáváme s připavenou rýží.