Pečený rostbíf s kořením a se zeleninou
Suroviny
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Kedlubna
- 80 g Celer bulvový
- 100 g Kapusta růžičková
- 200 g Brambory
- 80 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Voda pitná
- 200 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Bazalka
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 2 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Hořčice v prášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1423 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 137 g
- Sodík 739 mg
- Bílkoviny 113 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 285 mg
- Draslík 2479.3 mg
- Vláknina 29549.9 mg
- Vitamín A 29549.9 mg
- Vitamín B6 3.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme se solí, hořčičným práškem, oreganem, tymiánem, bazalkou. Mrkev, kedlubnu, celer, kapustičky a brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Víno smícháme s vodou a worcesterem. Maso omyjeme a osušíme.
-
2
V připravené moučné směsi dobře obalíme maso ze všech stran a necháme alespoň 10 minut odstát. Poté maso vložíme do pekáče, přelijeme směsí vína, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a v předehřáté troubě pečeme zhruba 80 minut, aby byl středně propečený (krvavý rostbíf pečeme 60 minut, dobře propečený 100 minut). V průběhu pečení maso přeléváme šťávou, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Zhruba půl hodiny před koncem pečení vložíme k masu připravenou zeleninu a dopečeme.
-
3
Maso přeložíme na nahřátou servírovací mísu, obložíme upečenou zeleninou, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.