Steak se zeleninou
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
- 80 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Žampiony čerstvé
- 80 g Kedlubna
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 ml Voda pitná
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Bujón hovězí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 4 ks Rajčata
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 30 g
- Sodík 925 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 131.1 mg
- Draslík 377.7 mg
- Vláknina 4518.1 mg
- Vitamín A 4518.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na silnější nudličky, cibuli nahrubo, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na silnější nudličky, tvrdá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Ve vodě 10 minut vaříme hovězí bujón.
-
2
Na oleji s máslem v hluboké pánvi nudličky masa zaprášíme moukou a za stálého míchání zprudka osmažíme dohněda. Přimícháme cibuli, žampiony, papriku a kedlubnu a s masem restujeme 2 minuty. Poté vlijeme vývar, přidáme rajčata, worcester, sojovou omáčku, víno, sůl, pepř, promícháme a 2 minuty dusíme. Ihned podáváme.