Hovězí guláš na pivu s bramborami
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 500 g Brambory
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibule
- 5 ks Rajčata
- 2 ks Bobkový list
- 1 kg Hovězí kližka
- 2 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 20 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 649.7 mg
- Vláknina 8192 mg
- Vitamín A 8192 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí kližku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme nahrubo, rajčata nakrájíme na kostky. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky.
-
2
V silnostěnném kastrolu osmažíme slaninu s cibulí dozlatova. Poté vmícháme maso, zasypeme moukou a minutu smažíme ze všech stran. Maso osolíme, opepříme, přelijeme pivem, vmícháme med, rajčata, bobkové listy a chilli koření. Maso přivedeme k varu, poté plamen zmírníme a pod poklicí maso 3 hodiny pomalu vaříme, až je měkké. Zhruba 20 minut před koncem varu přidáme k masu připravené brambory.