Kachna plněná rýžovou směsí
Suroviny
- 80 g Mandle
- 120 g Rýže indiánská
- 250 ml Voda pitná
- 200 ml Mošt jablečný
- 120 ml Koňak Armaňak
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.125 kávová lžička Hřebíček
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Jablka
- 2 kg Kachna mražená
- 2 polévková lžíce Kachní sádlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1805 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 154 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 4.4 mg
- Draslík 302 mg
- Vláknina 7031.3 mg
- Vitamín A 7031.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmraženou kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a osolíme vně i uvnitř. Jablka rozkrájíme na osminky a vykrojíme jádřince, mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo. Rýži uvaříme a necháme vychladnout.
-
2
Kachnu vložíme na 1 lžíci sádla do pekáče a v předehřáté troubě zprudka pečeme 5 minut hřbetem nahoru, poté kachnu otočíme a dalších 5 minut pečeme. Poté teplotu zmírníme, kachnu přelijeme jablečným moštem a pečeme. Po 20 minutách pekáč vyjmeme a dáme stranou.
-
3
V míse smícháme rýži s mandlemi, jablky, skořicí, mletým hřebíčkem a polovinou koňaku. Touto směsí vyplníme vnitřek kachny, uzavřeme jehlami a pekáč s kachnou vrátíme do trouby. Pečeme asi 45 minut. Během pečení kachnu přeléváme výpekem.
-
4
Upečenou kachnu přeložíme na servírovací mísu, posypeme cukrem, přelijeme zbylým koňakem, zapálíme a podáváme.