Kofty kuřecí s pastou tandoori
Suroviny
- 550 g Mleté kuřecí maso
- 100 g Salát hlávkový
- 120 g Jogurt bílý
- 60 g Strouhanka
- 70 g Cibule
- 250 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 špetka Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Marináda tandoori
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 79.8 mg
- Draslík 325.8 mg
- Vláknina 2315.7 mg
- Vitamín A 2315.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře promícháme suroviny na kofty - mleté kuřecí maso osolíme, opepříme, cibuli nasekanou nadrobno, nakrájenou pažitku a strouhanku. Z masové hmoty vytvarujeme válečky, 1 lžíce hmoty na 1 váleček.
-
2
Zapneme si troubu na gril a kofty naskládáme na plech, který jsme potřeli olejem, a grilujeme asi 15 minut za občasného obracení.
-
3
Smícháme jogurt, pastu tandoori a šťávu z citronu.
-
4
Hotové kofty poskládáme na podlouhlou mísu a obložíme hlávkovým salátem. Potřeme je jogurtovou omáčkou.