Pečené kuře s rýžovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Játra kuřecí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Pistácie
  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Žaludky drůbeží
  • 100 g Kuřecí srdíčka
  • 150 g Jogurt bílý
  • 50 g Hrozinky
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kuře
  • 100 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3424 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 388 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 716.4 mg
  • Draslík 702 mg
  • Vláknina 4242.1 mg
  • Vitamín A 4242.1 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 391.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře opláchneme, osušíme a vně i uvnitř potřeme česnekem utřeným se solí. Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí játra, srdce a žaludky očistíme a nakrájíme na kousky, pistácie nasekáme nahrubo.

  • 2

    V pánvi na 60 g másla zpěníme cibuli, vmícháme kuřecí vnitřnosti a pistácie. Za stálého míchání smažíme, až vnitřnosti zesvětlají, poté přimícháme rýži, sůl, pepř, hrozinky a dobře promícháme. Směs zalijeme vodou a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut. Poté odstavíme a vmícháme zbylé máslo.

  • 3

    Rýžovou směsí naplníme kuřecí vnitřek, sepneme jehlami a vložíme hřbetem dolů do pekáče, který jsme vymazali máslem. Polovinou jogurtu potřeme kuře, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut, poté potřeme kuře zbylým jogurtem, zbylou rýžovou nádivkou obložíme kuře a pečeme zhruba 1 hodinu na mírnějším plameni dozlatova.

Komentáře k receptu