Pečené kuře s rýžovou nádivkou
Suroviny
- 150 g Játra kuřecí
- 100 g Máslo čerstvé
- 50 g Pistácie
- 200 g Rýže loupaná
- 100 g Žaludky drůbeží
- 100 g Kuřecí srdíčka
- 150 g Jogurt bílý
- 50 g Hrozinky
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 kg Kuře
- 100 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3424 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 388 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 716.4 mg
- Draslík 702 mg
- Vláknina 4242.1 mg
- Vitamín A 4242.1 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 391.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře opláchneme, osušíme a vně i uvnitř potřeme česnekem utřeným se solí. Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí játra, srdce a žaludky očistíme a nakrájíme na kousky, pistácie nasekáme nahrubo.
-
2
V pánvi na 60 g másla zpěníme cibuli, vmícháme kuřecí vnitřnosti a pistácie. Za stálého míchání smažíme, až vnitřnosti zesvětlají, poté přimícháme rýži, sůl, pepř, hrozinky a dobře promícháme. Směs zalijeme vodou a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut. Poté odstavíme a vmícháme zbylé máslo.
-
3
Rýžovou směsí naplníme kuřecí vnitřek, sepneme jehlami a vložíme hřbetem dolů do pekáče, který jsme vymazali máslem. Polovinou jogurtu potřeme kuře, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut, poté potřeme kuře zbylým jogurtem, zbylou rýžovou nádivkou obložíme kuře a pečeme zhruba 1 hodinu na mírnějším plameni dozlatova.