Alžírské kuře s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Mandle loupané
  • 2 hrnek Rýže dušená
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1291 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 669.5 mg
  • Vláknina 2159.8 mg
  • Vitamín A 2159.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme a zprudka opečeme v kastrole na oleji po všech stranách. Potom maso opepříme, posypeme oloupanou, nasekanou cibulí, oloupanými mandlemi, osolíme a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka a podle potřeby mírně podléváme vodou.

  • 2

    K měkkému masu přidáme vařenou nebo dušenou rýži a společně podusíme ještě několik minut. Porce kuřete okořeníme koriandrem, posypeme nasekanou petrželkou a ochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Můžeme podávat s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu