Kořeněné špalíčky z vepřového bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí bílé - sterilizované
  • 500 g Vepřový bok
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 293.9 mg
  • Vláknina 5885 mg
  • Vitamín A 5885 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý a osušený vepřový bok bez kostí nakrájíme na špalíčky, osolíme a posypeme kmínem. Maso zprudka opečeme na pánvi na troše oleje po všech stranách.

  • 2

    Zelí scedíme a rozložíme na dno pekáčku. Poklademe špalíčky bůčku, které posypeme rozdrceným jalovcem. Přelijeme výpekem z pánve, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení maso občas obracíme a podle potřeby podléváme vodou. Zelí mírně přisladíme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory.

Komentáře k receptu