Marinované kuřecí kousky s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Ananas
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 50 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Ananasová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Směs koření na kuře
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 959 mg
  • Vláknina 2056.5 mg
  • Vitamín A 2056.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony rozpůlíme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky očistíme a nakrájíme na proužky.

  • 2

    V míse promícháme ananasovou šťávu se sójovou omáčkou a zázvorem. Do marinády vložíme kostky masa, zamícháme a pod fólií necháme alespoň půl hodiny v chladničce. Poté maso děrovanou naběračkou vyjmeme (marinádu odložíme) a za stálého míchání osmažíme na rozpáleném oleji. Zhruba po třech minutách maso přeložíme na mísu a do výpeku vložíme žampiony, jarní cibulky a papriku a za stálého míchání asi dvě minuty restujeme. Poté vmícháme krájený kompotovaný ananas, kuřecí maso a restujeme další 3 minuty.

  • 3

    V hrnečku rozšleháme ve vodě Solamyl se směsí koření na kuře do hladka, zašleháme směs do marinády a přelijeme jí maso. Vše promícháme a na malém plameni zhruba dvě minuty povaříme.

Komentáře k receptu