Marinované kuřecí kousky s ananasem
Suroviny
- 125 g Ananas
- 100 g Žampiony čerstvé
- 50 ml Voda pitná
- 50 ml Olej rostlinný
- 80 ml Ananasová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Směs koření na kuře
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 959 mg
- Vláknina 2056.5 mg
- Vitamín A 2056.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony rozpůlíme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky očistíme a nakrájíme na proužky.
-
2
V míse promícháme ananasovou šťávu se sójovou omáčkou a zázvorem. Do marinády vložíme kostky masa, zamícháme a pod fólií necháme alespoň půl hodiny v chladničce. Poté maso děrovanou naběračkou vyjmeme (marinádu odložíme) a za stálého míchání osmažíme na rozpáleném oleji. Zhruba po třech minutách maso přeložíme na mísu a do výpeku vložíme žampiony, jarní cibulky a papriku a za stálého míchání asi dvě minuty restujeme. Poté vmícháme krájený kompotovaný ananas, kuřecí maso a restujeme další 3 minuty.
-
3
V hrnečku rozšleháme ve vodě Solamyl se směsí koření na kuře do hladka, zašleháme směs do marinády a přelijeme jí maso. Vše promícháme a na malém plameni zhruba dvě minuty povaříme.