Kapr v kořeněné marinádě
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Petržel kořen
- 120 ml Ocet kvasný lihový
- 400 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
- 0.5 kávová lžička Celerové semínko
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Chilli paprička
- 6 ks Pepř černý celý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 kg Kapr obecný
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 35 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1474.8 mg
- Vláknina 24073.7 mg
- Vitamín A 24073.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra vykucháme, očistíme a nakrájíme na 6 porcí.
-
2
V širokém kastrole svaříme ve vodě ocet, sójovou omáčku, pepř, nové koření, bobkový list, hořčičná a celerová semínka, česnek, chilli papričku, hrubě nasekané cibule, kořenovou zeleninu nakrájenou na velké kostky, sůl a cukr. Směs na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut, poté do marinády vložíme v jedné vrstvě porce kapra a dbáme, aby byly ponořené. Rybu v marinádě zahříváme, ale nevaříme. Po 1/2 hodině kastrol odstavíme a rybu v marinádě necháme vychladnout. Poté ji opatrně vložíme na servírovací mísu, přelijeme přecezenou marinádou a v chladničce necháme vychladit.