Kapr v kořeněné marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Petržel kořen
  • 120 ml Ocet kvasný lihový
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 0.5 kávová lžička Celerové semínko
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1474.8 mg
  • Vláknina 24073.7 mg
  • Vitamín A 24073.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra vykucháme, očistíme a nakrájíme na 6 porcí.

  • 2

    V širokém kastrole svaříme ve vodě ocet, sójovou omáčku, pepř, nové koření, bobkový list, hořčičná a celerová semínka, česnek, chilli papričku, hrubě nasekané cibule, kořenovou zeleninu nakrájenou na velké kostky, sůl a cukr. Směs na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut, poté do marinády vložíme v jedné vrstvě porce kapra a dbáme, aby byly ponořené. Rybu v marinádě zahříváme, ale nevaříme. Po 1/2 hodině kastrol odstavíme a rybu v marinádě necháme vychladnout. Poté ji opatrně vložíme na servírovací mísu, přelijeme přecezenou marinádou a v chladničce necháme vychladit.

Komentáře k receptu