Pečená rajčata plněná bylinkami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 60 g Sýr Parmezán
- 40 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.25 polévková lžíce Libeček
- 0.25 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.25 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 0.25 polévková lžíce Oregano čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 26 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 25.2 mg
- Draslík 365.2 mg
- Vláknina 4276.1 mg
- Vitamín A 4276.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata příčně rozpůlíme, dužinu opatrně vyjmeme a dáme do misky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať, tymián, libeček, šalvěj a oregano nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.
-
2
Rozpůlená rajčata vložíme do rozpáleného olivového oleje (20 ml) řeznou stranou dolů a orestujeme. Poté opatrně vyjmeme a vložíme do olejem vymazané zapékací mísy.
-
3
Do výpeku přidáme máslo, když se rozpustí, vmícháme cibuli s česnekem a zpěníme. Poté přidáme bylinky, dužinu z rajčat, sůl, pepř a za stálého míchání asi tři minuty smažíme.
-
4
Směsí naplníme vydlabaná rajčata, posypeme sýrem a v předehřáté troubě pečeme asi pět minut.