Zelené fazolky se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 120 g Šunka dušená
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.02 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 15.1 mg
  • Draslík 506.2 mg
  • Vláknina 9756.9 mg
  • Vitamín A 9756.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky vložíme do kastrolu s vroucí vodou a na mírném plamenu vaříme asi 10 minut, poté fazolky slijeme, prolijeme studenou vodu a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, šunku nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V kastrole na másle lehce osmažíme cibuli s česnekem, přimícháme šunku, rajčata, sůl, pepř a tymián a zhruba 5 minut dusíme. Poté vmícháme fazolky a dusíme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu