Kokosová šťavnatá rýže
Suroviny
- 60 g Ořechy vlašské
- 90 g Kokosový krém
- 250 g Rýže dlouhozrnná
- 60 g Hrozinky
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kurkuma
- 1 ks Cibule
- 6 ks Hřebíček
- 1 ks Skořice celá
- 7 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Dýňová semínka
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 114 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 210.7 mg
- Vláknina 14589.4 mg
- Vitamín A 14589.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
S polovinou vroucí vody smícháme kokosový krém, přidáme zbytek vody a vymícháme dohladka.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, a smažíme, dokud nezměkne.
-
3
Rýži propereme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a přidáme ji s kurkumou do pánve. Vaříme 2 minuty. Přidáme kokosové mléko, skořici, hřebíček, sůl, a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Přidáme oříšky, hrozinky, dýňová semínka, a promícháme. Pod pokličkou vaříme 8 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina a rýže není měkká.
-
4
Wok odstavíme a necháme ho stát 5 minut.
-
5
Vyndáme skořici a ihned podáváme.