Kuře v petrželce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 49 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 640.6 mg
- Vláknina 1206.9 mg
- Vitamín A 1206.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce našleháme olej s vinným octem, rozetřeným česnekem a oloupanou, nastrouhanou cibulí. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Připravenou marinádou potřeme omyté, osušené a rozčtvrcené kuře. Necháme do druhého dne v chladničce proležet.
-
3
Kuře vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
-
4
Před koncem pečení posypeme porce nasekanou petrželkou.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.